O aplikaci
Program Gamiresso umožňuje provádět ve vložených kalkulacích záměnu surovin. Vypočítává a hlídá limity vaření pro různé odběratele, zprůměrovává nákupní ceny váženým aritmetickým průměrem, vypočítává až 4 různé prodejní ceny a 4 různé výnosy, vypočítá váhu výrobku a váhu normovaných porcí.
Při velkém provozu (výrobě), lze vkládat dodací listy (příjem) souběžně z druhého počítače. Gamiresso ušetří pracovní síly v administrativě, ukazuje produktivitu práce u výrobních pracovníků. Program také osahuje samostatný manuál ovládání programu, ceník surovin, receptury jídel včetně výrobních postupů.
Veškeré tiskové výstupy se dají archivovat. Tiskové výstupy mohou být i v Eurech. Je zpracována verze pro Slovenskou republiku ve slovenském jazyce. Gamiresso – umožňuje podnikateli mít pod kontrolou nejenom pohyb surovin, dosahovaných tržeb a výnosů, ale i výkonnost svých pracovníků a klid od kontrolních orgánů.
Další informace v kostce
- Kalkulace-normování, výnosy jídel, cenotvorba a skladové hospodářství, aktuální výpočet alergenů, výživných hodnot, a 8 druhů nutrických hodnot.
- Kalkulace jsou v programu vloženy včetně výrobních postupů!!! (záleží na uživateli, kterou databázi si vybere)
- Do programu lze vkládat vlastní kalkulace. Neomezená kapacita kalkulací.
- Program přednormovává a normuje kalkulace jídel (výrobků). – kalkulační listy, normovací plachta.
- Program vypočítává ceny surovin kalkulací a prodejní ceny pro 3 různé cenové skupiny, včetně pevné prodejní ceny.
- Program neustále reaguje na změny nákupních cen, při nové ceně suroviny propočte všechny vložené kalkulace aritmetickým váženým průměrem.
- Program vypočte z každé kalkulace výnos jídla (marži výrobku). U každé kalkulace vypočte až 4 prodejní ceny a výnosové marže.
- Program automaticky vypočítává váhu a výživnou hodnotu jídla (porce) (kalorie, živočišné bílkoviny, rostlinné bílkoviny, tuky, nasycené tuky, sacharidy, cukry, sůl, vitamin C). U každé kalkulace vykazuje alergeny. Program vypočítává DPH při vstupu a DPH při výstupu a stanoví prodejní cenu výrobku.
- Program vede suroviny ve skladech v množství a korunách.
- Program odepisuje suroviny ze skladů dle počtu prodaných výrobků a nově vypočítává konečné zásoby ve skladech. Neustále ukazuje aktuální stav příjmu, spotřebu a konečnou zásobu surovin.
- Program vyhotovuje příjemky a převodky zboží. Vyhotovuje expediční listy hotových výrobků.
- Program vyhotovuje centrální výdejku surovin ze skladů do výroby v sortimentu, množství a Kč.
- Program odepisuje zboží ze skladů dle výdejek na jednotlivá střediska (možnost účtovat až 7 středisek).
- Program inventuruje zásoby surovin skladů a středisek v sortimentu, množství a Kč. Program vypočte rozdíly surovin mezi účetním a fyzickým stavem surovin včetně plusových a minusových rozdílů.
- Program eviduje dodavatele zboží.
- Program umožňuje prohlížet kalkulace, pohyb surovin ve skladech a střediscích na monitoru počítače.
- Program píše jídelní lístky včetně prodejních cen.
- V programu je vložen obrázkový manuál a ceník surovin, který obsahuje cca 1300 položek.
- Program zálohuje data na nosičích nebo ve zvolených složkách Windows.
Seznam samostatných databází (modulů):
- Receptury teplých a studených pokrmů
Teplé pokrmy 1 867 (Runštuk r. vydání 2004)
Studené pokrmy 745 kalkulací (Runštuk r. vydání 2001)
Více informací - Závodní stravování, Kalkulace A,B,C
1 141 kalkulací (Merkur r. vydání 1993, masa 50g, 70g, 100g)
Více informací - Dietní receptury (11 druhů diet)
3 444 kalkulací (Vydavatelství obchodu Praha r.vyd. 1961)
Více informací - Cukrářské výrobky
1 086 kalkulací (Pulpánová-Runštuk r. vydání 2001)
Více informací - Školní stravování 1,2,3. Díl
662 kalkulací (Společnost pro výživu r. vydání 2007)
Více informací - Denní vyúčtování středisek s denním vyhodnocením
Více informací
Program Gamiresso řeší
- výpočet alergenů
- výpočet výživných hodnot u jídel
- ekonomické řízení ve stravovacích službách
- skladové hospodářství
- evidence zboží a surovin
- výpočet tržeb a výnosů z prodeje
- pekařský a cukrářský software
- restaurační software
- dietní kalkulace
- vyúčtování zboží
- řízení a prodej ve stravovacích službách